Hogyan diétázzunk étteremben?

2012.11.26 08:36

Nem is gondolnánk, mennyi apró trükk van ahhoz, hogy étteremben is figyeljünk arra, mit együnk, hogyan együnk, mert talán furcsa, de az étterembe járás hosszú távon sem jelentheti az elhízáshoz vezető legtökéletesebb utat. Szó sincs arról, hogy ott is csak párolt zöldséget ehetünk.

Mindenekelőtt meg kell tanulnunk navigálni az étlapon, hiszen vannak éttermek, amelyek zsírszegény, kalóriaszegény fogásokat is kínálnak már.  Dr. Mike Moreno 17 napos diéta című könyvében azt tanácsolja, keressük például az egészséges fogásokat, a grillezett húsokat, salátákat, zöldségköreteket. Kevésbé köztudott, hogy ha az étteremben olyan helyen ülünk, ahol bizonyos dolgok elvonhatják a figyelmünket, például ablak mellett, ott bizony a kelleténél többet fogunk enni. Lehetőleg üljünk csendes helyre. Mindig kérdezzük ki a pincért az ételekről, mit jelent egy-egy fantázianév, hogyan, mivel, miből készül, mekkorák az adagok, cserélhető-e a köret, milyen alapanyagokat használnak. 

Az ételek fantázianevei bizony elindítják a nyálelválasztást, de ne dőljünk be nekik. A kutatások szerint, ha az ételek nevében szerepel az ételek állaga, ízvilága - omlós, szaftos csirkemell, bársonyos csokoládéfelfújt - huszonhárom százalékkal többen rendelik meg. Felejtsük el az előételeket, bánjunk csínján a köretekkel, a salátát kérjük öntet nélkül. Az édességet váltsuk ki gyümölccsel. És természetesen együnk mérsékelt adagokat.

-onlinemix-